زیرو کلاینت

زیرو کلاینت چیست ؟

ما در این مقاله قصد داریم شما را با زیرو کلاینت ها آشنا کنیم.

زیروکلاینت را با نامهای اکسس ترمینال ، ترمینال ، زیرو پی سی ، می شناسند. زیروکلاینت یک درگاه برای اتصال سرویس دهنده های مرکزی با یک سرور، با توجه به تعداد کاربران و نوع کاربری آنان می باشد.

زیروکلاینت ها از هیچ سخت افزاری که در استفاده کاربر مشکلی به وجود آورد استفاده نمی کند. یک زیروکلاینت به صورت معمولی بین 3 الی 5 وات ، انرژی الکتریکی استفاده می کند.

زیروکلاینت

برای مرکزهایی که بیشتر از دو رایانه دارند ، این محصول بسیار پرکاربرد است و می توان از آن ها به جای کیس معمولی استفاده کرد. در واقع برای یک مجموعه اداری ، می توانید از این وسیله به عنوان کیس های بزرگ و جاگیر استفاده کنید. از جمله مزایای زیروکلاینت می توان به صرفه جویی آن اشاره کرد.

با توجه به نیازهای مختلف جامعه ، دستگاه زیروکلاینت از دسته محصولاتی است که مناسب کاربر در تمامی حوزه های آموزشی ، تجاری ، اداری و … می باشد. بنابراین مهمترین سؤال هنگام خریدن دستگاه زیرو کلاینت ، این است که کدام یک بهتر است ؟

شما باید متناسب با نیازتان این دستگاه را تهیه کنید. در نظر داشته باشید با توجه به نیاز و کارایی هر مجموعه ای ، در ابتدا باید زیر ساخت مناسب آن را تهیه کنید. سپس متناسب با همان زیر ساخت ، پروتکل مجازی سازی را به دسکتاپ متصل کنید. در آخر می توانید مناسب ترین زیروکلاینت را نسبت به نیازتان تهیه نمائید.

مقایسه زیرو کلاینت با رایانه های شخصی

مصرف برق زیرو کلاینت حدود 5 وات است اما رایانه حدود 200 وات برق مصرف می کند. از لحاظ آلودگی صوتی و حرارتی ، زیروکلاینت فاقد این ویژگی می باشد. اما رایانه های شخصی از این ویژگی برخوردارند. عمر رایانه های شخصی نسبت به کلاینت کمتر است. پایداری و امنیت اطلاعات در زیروکلاینت ها بسیار بالا بوده ، در صورتی که رایانه های شخصی از این ویژگی برخوردار نیستند. همچنین زیرو کلاینت ها نیازی به ارتقاء سخت افزار و نرم افزار ندارند . در صورتی که رایانه قابلیت این دو ویژگی را دارد. رایانه های شخصی دارای CPU بوده ، اما زیروکلاینت فاقد این ویژگی می باشد. این دو محصول شباهت های بسیاری با هم دارند.

سرعت کارایی در هر دو محصول بالا می باشد. عملکرد گرافیکی در هر دو آن ها بسیار عالی بوده است. رایانه و زیروکلاینت از درگاه USB پشتیبانی می کند. اما از لحاظ هک و جاسوسی در زیروکلاینت ها امکان پذیر نمی باشد . در صورتی که این امکان در رایانه ها وجود دارد.

امنیت اطلاعات منحصر به فرد و مدیریت اطلاعات

در زیرو کلاینت ها هیچ اطلاعاتی از سمت کاربر وجود ندارد. اطلاعات روی بستر شبکه نیز وجود ندارند و پردازش مربوط به درخواست های کاربر توسط سرورها صورت می گیرند. خروجی این اطلاعات برای کاربر به شکل ، تفاضل پیکسلی فریم جاری می شود.

در زیر ساخت های مجازی ، زیرو کلاینت ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه سخت افزاری ، بسیار کوچک بوده همچنین مفید و بی سر و صدا طراحی شده است. بهترین گزینه برای شرکت ها زیرو کلاینت می باشد. این دستگاه های سخت افزاری کوچک ، بسیار پرکاربرد است  طوری که برندهای محبوب و مطرح جهان شروع به تولید و عرضه آن به بازار کردند.

سیستم عامل این دستگاه با توجه به نیاز کاربر، نصب و راه اندازی می شود. تمامی این اطلاعات روی سرورهای دیتاسنتر قرار می گیرند. کاربر از طریق زیرو کلاینت به دسکتاپ خود متصل می شود . این سناریو برای کاربران واقعی قابل استفاده می باشد. یک نکته منفی در زیرو کلاینت ها فضای ذخیره سازی داخلی می باشد. تمام اطلاعات و داده های کاربر روی سرور ذخیره می شود و مدیریت آن بر عهده متخصصان IT است.

اندازه و سایز زیرو کلاینت حدوداً 17 سانتیمتر است و ، وزن آن حدود 1 کیلوگرم می باشد. این دستگاه سخت افزاری کوچک قابلیت پشتیبانی پورت‌هایUSB  ، HDMI ، DVI ، Display ، میکروفن ، خروجی های کارت صدا ، کارت شبکه برای زیرو کلاینت ها را دارد.

در صورت سفارش شده می توانید، از کارت وایرلس روی این دستگاه استفاده کنید. بعضی از زیرو کلاینت ها نیز از محیط های VMware,citrix و RDP را پشتیبانی کنند.

کاربرد زیرو کلاینت

از کاربردهای زیرو کلاینت می توان به زیر ساخت های مجازی ساز ، یا VDI اشاره کرد. از این دستگاه برای پیاده سازی بستر VDI استفاده می کنند . دستگاه های بسیاری برای اتصال دسکتاپ مجازی به کار می روند ، اما اکثر افراد از زیرو کلاینت ها به عنوان مجازی سازها استفاده می کنند.

در سازمان ها و شرکت ها از زیروکلاینت به عنوان یک دستگاه مقرون به صرفه و پرکاربرد استفاده می کنند. همچنین زیرو کلاینت ها از امنیت بالایی برخوردار هستند. زیرو کلاینت ها فضای کمی را برای حجم فیزیکی خود اشغال می کنند.

امنیت در زیروکلاینت

در کلاینت ها سطح بالایی از امنیت وجود دارد که از تهدیدات بالقوه ای در کامپیوترهای معمولی جلوگیری می کند. همچنین در این دستگاه ها از سخت افزار پیچیده ای استفاده نمی شود. به دلیل وجود فضای ذخیره سازی داخلی قابلیت دانلود و اجرای فایل های مخرب وجود ندارد. به همین سبب سیستم عامل نمی تواند ویروسی شود.

مزایای زیرو کلاینت

  • هزینه های خرید یا راه اندازی زیرو کلاینت در مقایسه با رایانه شخصی کمتر می باشد. راه اندازی و مدیریت کلاینت ها بسیار ساده است.
  • سرعت بوت بسیار بالا
  • قابلیت جدا شدن اجزاء سخت افزار
  • مصرف برق بسیار پایین
  • نیازی به تعمیر و نگهداری مداوم ندارد.
  • این دستگاه بدون صدا و نویز فعالیت می کند.

معایب زیرو کلاینت

  • طراحی و ساخت کلاینت طوری می باشد که نمی توان آن را در صورت ایجاد مشکل تعمیر کرد.
  • امکان پشتیبانی از برخی پروتکل های ارتباطی وجود ندارد.
  • راه اندازی و استفاده از نرم افزارهای ارتباطی در این دستگاه بسیار سخت و پیچیده می باشد.
  • در بسیاری از موارد هنگام اتصال دو مانیتور به یکدیگر خطایی رخ می دهد.

انواع مدل های زیروکلاینت

مدل های مختلفی از زیروکلاینت در بازار موجود می باشند. مدل هایی مانند : HP,Pcshare و … هر کدام از این برندها ویژگی های منحصر به فرد و امکانات مختلفی دارند. شرکت HP سابقه درخشان و طولانی را در زمینه محصولات زیرو کلاینت دارد. پیشنهاد می کنیم از این شرکت و مارک ، زیروکلاینت خود را تهیه نمائید.

You've just added this product to the cart: